Baggrund for, Idé og tankerne bag, samt visionen og målsætningen med Halgodt......

Opdateret: maj 4Hvis du har besøgt Halgodt har du måske tænkt over hvad det egentlig er for et finurligt sted. Ligesom mange andre af vores gæster har du måske konkluderet, at stedet nok bare var en sjov idé om, at udnytte de gamle bådhaller til noget sjovt om sommeren. Men faktisk er bagtanken og ideen med Halgodt skabt med en mere nuanceret vision og målsætning.


Baggrund og idé:

Skovshoved havn har i mange år fremstået som en lidt kedelig havn. En havn hvor de fleste kun havde sin gang hvis man havde en båd i havnen, eller hvis man som medlem i sejlklubberne, roklubben eller vandski klubben fandt vej til havnen.


Omdrejningspunktet for aktivitet i havnen har været klubberne, og brugen af bådpladserne. Eneste større spisested, Sejlklub restauranten, i nordenden af havnen er en restaurant ejet og styret af de to sejlklubber. Skovshoved havn var en havn for de få, og helt uden mangfoldighed, spædende liv og aktivitet. Efter udvidelsen af havnen for seks år siden fik nordenden af havnen en badeanstalt men sydenden af havnen fremstod fortsat som kedelig uden liv og aktivitet, og i manges øjne som en stor parkeringsplads. Eneste liv i sydenden fandt man ved den lille badebro.

Det ønskede vi med Halgodt, at lave om på. Med visionen om, at skabe et anderledes tænkt-ud-af-boksen moderne forsamlingshus, var bagtanken og ideen, at skabe nogle rammer som med spændende aktivitet, og en "åben for alle" profil, kunne samle unge som ældre fra hele Gentofte kommune, også dem uden en båd, og uden tilhørsforhold til klubberne.


Halgodt skulle ikke være, endnu, en finere restaurant, eller lukket klub i havnen. Med en uformel og afslappet stil, og med spændende og sjove aktiviteter ville vi skabe et sted med bred aldersmæssig appel til både børn, unge, voksne og ældre. Med et prisniveau hvor man kan spise en familie med to voksne og to børn, for 500 kr. inklusiv mad og drikke, ønskede vi, at være et folkeligt sted for alle, et sted du ofte mødtes med skolekammerater, familie, venner og kollegaer.


Visionen og målsætning:

Visionen med Halgodt var, at gøre Skovshoved havn til en attraktiv "åben for alle" havn. En havn med en aktiv, spændende og udadvendt profil. Et sted som du opsøger, og opfatter som et rekreativt, spændende og hyggeligt opholdssted. Vi ville gøre op med havnens profil som et lukket miljø forbeholdt de få, altså alene for bådpladsejerne og klubmedlemmerne.


Målsætningen med vores forsamlingshus er, at samle områdets beboere, og på den måde binde Skovshoved by og hele baglandet sammen, med havnen som centrum. Præcis som havnen var det tidligere i historien.


Som områdets forsamlingshus ønsker vi en støttende profil, et sted som bakker op om gode og sunde initiativer i hele vores lokalområde og kommune. Med penge fra salg på Halgodt støtter vi initiativer for unge i områdets lokale idrætsforeninger. Om vores vision for et moderne og nyskabende forsamlingshus i Gentofte kommune, og om målsætningen for en spændende, levende, og åben for alle Skovshoved havn er lykkes, må du selv bedømme. Vi har noteret en hurtig og støt stigende antal gæster på Halgodt, og vi har registreret, at 72% af betalinger på Halgodt kommer fra tilbagevendende gæster så vi tænker, at et eller andet har vi gjort rigtigt. Vi vil sætte pris på, at du deler dine tanker om vores forsamlingshus her på vores blog eller på vores Facebook side.


568 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle